Start motoravontuur 2022

Eerste korte update: Na de nodige voorbereiding ben ik 15 september weer op de motor vertrokken. Deze keer voor een rondreis door het Midden Oosten. Het global plan is om via Turkije naar Koerdische Irak te gaan en vervolgens door Iran, Zuid Irak (Baghdad), Koeweit, Saoedi-Arabië, Oman om te eindigen in de Emiraten Abu Dhabi en Dubai. Vanuit Dubai vlieg ik dan weer naar huis nadat de motor op de boot is gezet. Dit zal ergens begin december zijn. Tot zover dus het plan maar met name Iran en Irak zijn landen die op het laatste moment het plan best kunnen verstoren, we zullen dus wel zien hoe het uitpakt. 

De eerste week staat in het teken van km maken. Ik wil mijn tijd besteden in het Midden Oosten en niet in Europe. In twee dagen rij ik in 1200 kilometer naar Villach in Oostenrijk. Ik pak daar de trein en twee dagen later sta ik 1300 km verder net over de grens in West Turkije. Het is nu nog 1700 km naar de grens met Koerdisch Irak, flink aanpoten dus en na drie lange dagen in het zadel kom in de buurt van de grens. 

Ik haal adem in een sprookjesachtige mooi oud Arabisch stadje Mardin. Het ligt nog in Turkije en in het oude stadsdeel lijkt de tijd stil gestaan te hebben. Ik verblijf er twee dagen, onder andere om hier nieuwe banden onder mijn motor te laten zetten. Ik wil Irak en Iran op verse banden doen met een grof profiel. De banden had ik al vanuit Nederland besteld en ze zijn zowaar aangekomen. Osman, de garage eigenaar wacht me ‘s ochtends al op. Hij zit met zijn mannen en een paar motorpolitieagenten buiten koffie te drinken en te ontbijten. Het blijkt dat hij het onderhoud doet voor alle politiemotoren (ook BMW’s) in de regio, geeft toch op een of andere manier een gerust gevoel. De banden liggen er snel onder en na een paar koppen thee ben ik klaar voor Irak. 

Zoals ik al aangaf een korte eerste update, er volgt vanzelf meer….

Groet Oskar