De eerste paar dagen

Het werd tijd om te vertrekken, eerlijk gezegd was ik wel een beetje klaar met alle voorbereidingen. Van het regelen van verzekeringen, visa, uitzoeken papierwerk, motor klaar maken, bepalen welke spullen wel en niet mee moeten, bandenkeuze, globale route ideeën en weet ik wart allemaal niet meer. Je leeft toe naar het vertrek maar als het moment daar is toch altijd een beetje lastig alles achter te laten. Maar als de eerste kilometers onder de banden zijn verdwenen valt alles op zijn plaats en denk ik dat ik er klaar voor ben. Ach en 12 weken zijn waarschijnlijk zo weer om 🙂

De bedoeling om redelijk snel naar Istanbul te gaan, voor mijn gevoel begint de reis daar pas. Om snelweg kilometers te vermijden en wat profiel op de banden te sparen doe ik een deel van de reis met de trein, toch al met al 1.000km op de motor.

Motor op de trein

De rit naar Dusseldorf gaat voorspoedig, Geert rijdt nog een eind Duitsland mee in. Moter op de trein naar Innsbruck en onderweg wat (proberen te) slapen. Vanuit Innsbruck een mooie tocht door de Alpen gemaakt naar Villach. Daar weer op de trein naar Edirne (Turkije). Twee nachten en een dag hangen in de trein. s’Nachts regelmatig wakker gemaakt door de verschillende douanes maar verder redelijk probleemloos aangekomen in Turkije en ook snel inklaring gedaan met de nodige papierwerk.

Vanaf het station is het ongeveer 250 km naar het hotel in Istanbul, ik heb een binnendoor route uitgestippeld en ben er de hele dag mee bezig. Onderweg stop ik in een dorpje met max 50 huizen voor een kop çay, dat drinkt iedereen de hele dag door zo ongeveer. Allemaal oude mannetjes die van alles wilde weten, taalbarrière helpt dan niet erg. Wat ik ook probeerde, betalen voor mijn drankje zat er niet in. In het eerstvolgende stadje een SIM kaart gekocht zodat ik onderweg ook internet heb.

Na drie dagen zonder douche en 30+ graden op de motor begin ik redelijk (erg) te ruiken. Maar voordat ik de douche kan pakken in het hotel, dient er uitgebreid bier gedronken te worden met de hoteleigenaar, ook een motorrijder. Het begin is er zal ik maar zeggen. Zaterdagmorgen de stad een beetje verkend en de toeristen dingen gedaan, Blauwe Moskee, Grand Bazaar, Sofia kathedraal etc.

Een scheerbeurt bij een barbier liep uit op het harsen van mijn neusgaten, voor alles is een eerste keer….en een laatste.
De rest van de dag rustig aan en een globale route voor Turkije en morgen bedenken. De hoteleigenaar heeft veel motortochten georganiseerd dus die heeft vast wel ideeën.